Videospeler inladen...

MNM-dj Karolien Debecker draait Boef niet meer

Voor Karolien Debecker van MNM is de maat vol. De vrouwvijandige beledigingen van de Nederlandse rapper Boef kunnen niet door de beugel. Excuses volstaan niet meer. Debecker bant Boef uit haar programma "Generation M".   

De beslissing van Karolien Debecker is niet zonder betekenis. Ze is een van de invloedrijkste dj's van jongerenzender MNM en in haar avondprogramma "Generation M" bereikt ze precies het doelpubliek van de populaire Nederlandse rapper. In het verleden had Debecker al uitgesproken meningen over de gelijkheid van man en vrouw, en over holebi-rechten.  

Beste Boef. In de middeleeuwen hadden ze meer respect voor vrouwen dan jij. Excuses of niet, jou draai ik voorlopig niet meer op de radio

Boef kwam in zwaar weer terecht nadat hij drie vrouwen had beledigd die hem uitgerekend een lift hadden aangeboden toen zijn auto een lekke band had. De vrouwen waren kortgerokt op weg naar een fuif. Dat volstond voor de 24-jarige Boef om hen "kechs" te noemen, dat betekent hoeren in de straattaal van de rappers.   

Op de sociale media krijgt Karolien alvast de steun van velen. Enkelen roepen haar op om Boef voor altijd te bannen. Anderen willen een algemene censuur van Boef bij alle Vlaamse en Nederlandse zenders. Zo'n vaart zal het niet lopen. De actie van Karolien Debecker is strikt persoonlijk, zender MNM gaf nog geen richtlijnen over Boef in andere programma's.  

Zuhal Demir steunt de actie van de MNM-dj

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) heeft op de tweet van Karolien Debecker gereageerd met: "Kan ik alleen maar toejuichen". Eerder vandaag had ze zelf al een tweet de wereld ingestuurd, waarin ze Boef "een klein, idioot en zielig mannetje met een klein verstand" noemde.

Meest gelezen