Cinevox

Kristof Hoornaert wint prijs op Capri-Hollywood-filmfestival

Kristof Hoornaert heeft een prijs te pakken op het 22ste Capri-Hollywood-filmfestival in Italië. Het winterfestival bekroont hem als doorbraak-regisseur voor  "Resurrection", zijn eerste langspeelfilm. Resurrection" was al te zien op het festival van Gent en kan nu een boost krijgen door de overwinning op Capri.    

"Resurrection" vertelt het verhaal van een oude kluizenaar, gespeeld door Johan Leysen, die in 'n bos een halfnaakte jonge man vindt, en hem meeneemt naar zijn hut. De jongeling, rol van Gilles De Schrijver, praat niet, maar zoals tussen Vrijdag en de gestrande "Robinson Crusoe" van Daniel Defoe ontstaat er begrip tussen de twee erg verschillende mannen. Tot de politie aanklopt. De jonge kerel heeft een moord gepleegd. De kluizenaar staat voor een moreel dilemma: staat hij toe dat de politie zijn gast in de gevangenis draait, of verzet hij zich daartegen?     

Kristof Hoornaert is in 1980 geboren in Roeselare. Hij debuteerde met de kortfilms "Kaïn" en ''The Fall" en "Empire".  Vorig jaar draaide hij zijn eerste langspeelfilm "Resurrection". De film komt vanaf volgende week bij ons in de zalen.  

Twee jaar geleden won Matthias Schoenaerts op het festival van Capri de prijs voor meest belovende acteur. Dit jaar gaat de trofee voor beste film naar "Get Out" van Jordan Peele. Christopher Nolan is beste regisseur voor "Dunkirk". Drie films wonnen elk drie bekroningen in verschillende categorieën, het zijn "Three billboards outside Ebbing, Missouri" van Martin McDonagh, "The disaster artist" van James Franco, en "Darkest hour" van Joe Wright.    

Meest gelezen