B. BOISSONNET / BSIP

Maltezen, Duitsers en Nederlanders klagen het vaakst over luidruchtige buren en straatlawaai

De inwoners van Malta, Duitsland en Nederland klagen het vaakst over luidruchtige buren en straatlawaai. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. De Belgen staan een pak lager in de lijst, onder het Europese gemiddelde.

Lawaai van voorbijrazende auto's of de blaffende hond van de buren. Als u er zich aan ergert, bent u zeker niet de enige. 17,9 procent van de bevolking van de Europese Unie had last van lawaaioverlast in 2016, zo meldt Eurostat, dat cijfers van over de hele EU verzamelt.

Het cijfer ligt -weinig verrassend- hoger in de steden (23,3 procent) dan in landelijke gebieden (10,4 procent).  Bij mensen die alleen wonen ligt het cijfer enkele procenten hoger dan bij koppels en gezinnen.

De inwoners van Malta (26.2 procent), Duitsland (25.1 procent) en Nederland (24,9 procent) hebben het vaakst last van burengerucht en straatlawaai. Ons land scoort met iets meer dan 15 procent een stuk onder het Europese gemiddelde. Helemaal onderaan de lijst staan Bulgarije (10 procent), Kroatië (8,5 procent) en Ierland (7,9 procent).

Bron: Eurostat

Meest gelezen