In beeld: Meer dan 1.000 ambtenaren zetten feestend het nieuwe jaar in op het ambtenarenbal

In de Ancienne Belgique heeft deze namiddag en -avond al voor de 49e keer het traditionele ambtenarenbal plaatsgevonden. Daar kwamen dit jaar meer dan 1.000 mensen op af, dat is een pak meer dan de voorbije twee jaar. 

"Er komen nog steeds mensen toe en we verwachten er nog een hele hoop", zei Patrick Vanhopplinus van Kunst en Vrije Tijd (KVT) Personeelsvereniging van de Vlaamse Overheid in de vooravond. "De vorige jaren bleef het volk wat weg door de terreurdreiging, maar dit is duidelijk een goed jaar."

Vanaf 13 uur heeft een dj in de Ancienne Belgique de feestvierders hun benen laten losgooien op de dansvloer en dat feestje heeft geduurd tot 22 uur. Zowel in 2016 als 2017 zakten er zo'n 800 mensen af naar de feestzaal, terwijl er dat in de jaren voordien nog zo'n 1.200 waren. 2018 lijkt dus opnieuw aan te knopen met die succesjaren.

Volgens Patrick Vanhopplinus was er een heel gemengd publiek aanwezig: "Het gaat zowel om jonge mensen als oudere mensen, ambtenaren van het Vlaams Gewest, het Brussels en het Waals Gewest, mensen uit de privésector en uit de banksector."

Meest gelezen