Video player inladen...

Minstens 48 doden nadat bus in ravijn is gestort in Peru

In Peru zijn 48 doden gevallen nadat een bus na een botsing met een vrachtwagen in een ravijn van ongeveer honderd meter diep was gestort. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de politie bekendmaakte.      

Het ongeval gebeurde vanmorgen in Pasamayo, op zo'n 45 kilometer ten noorden van Lima. De autobus was op weg naar de Peruviaanse hoofdstad Lima vanuit de stad Huacho, en vervoerde een 55-tal mensen. Hij reed op de Pan-Amerikaanse weg, op een stuk dat bekendstaat als "de bocht van de duivel".

Volgens minister van Transport Bruno Giuffra zouden zowel de bus- als de vrachtwagenchauffeur te snel hebben gereden. Dat zou blijken uit de gegevens van de gps'en, zo zegt hij op Twitter.

Aan boord van de bus zouden ongeveer 55 passagiers en 2 chauffeurs hebben gezeten. Ondertussen konden volgens de politie al 48 lichamen worden geborgen, terwijl het ministerie van Volksgezondheid meldde dat 6 gewonden met een helikopter zijn afgevoerd naar het ziekenhuis in Callao. Volgens de politie kan de balans nog verder oplopen, aangezien de zoekactie voorlopig is gestaakt wegens het donker.

Meest gelezen