Ook Radio Lichtaart nu uit de ether

17 lokale radio's in Vlaanderen zijn sinds gisteren uit de ether verdwenen door het nieuwe frequentieplan van mediaminister Sven Gatz. Bij ons gaat het onder andere over Radio Lichtaart, maar zij doen pas vandaag het licht uit.

De zendinstallatie van Radio Lichtaart staat in het gemeentehuis van Kasterlee en dat was gisteren niet open, dus hebben ze nog een dagje langer uitgezonden. Maar vandaag verdwijnt de installatie dus toch, en doen ze verder via internet vanop een locatie in Lichtaart. Na 45 jaar toch een bittere pil, vertelt radiomaker Geerard Vissers alias Guust Flater. "We zullen ons best doen, al zijn er nu minder inkomsten. We zullen sponsors verliezen, maar ook luisteraars. Vooral oudere mensen zijn niet mee met internetradio en dat gaan we voelen. Maar we doen voort, al zal het met spijt in het hart zijn."

Meest gelezen