Video player inladen...

Lange file op Antwerpse ring richting Gent door olie op de weg

Op de Antwerpse ring heeft er deze namiddag, ondanks de vakantieperiode, een lange file gestaan richting Gent vanop de E313 tot Berchem. De oorzaak was een ongeval met blikschade ter hoogte van Berchem en een ladingverlies van een vettig goedje. Het heeft een tijdje geduurd voordat het goedje was opgeruimd, maar rond 16.40 uur was de weg opnieuw volledig vrij.

Mogelijk lag het vettige goedje ook aan de basis van het ongeval, maar dat staat nog niet vast. De Civiele Bescherming werd ingeschakeld om het vet te verwijderen.

Het takelen van de betrokken voertuigen was omstreeks 15.30 uur achter de rug, maar het opkuisen van de olie heeft de komende avondspits een tijdlang in de war gestuurd. De Liefkenshoektunnel werd dan ook tolvrij gemaakt in de richting van Gent.

Rond 16.40 uur was de weg weer vrij en even later waren ook de files opgelost.

Meest gelezen