Jokko

Boef na hoeren-uitspraak: "Sorry voor alle vrouwen die ik heb beledigd" 

De Nederlandse rapper Boef heeft zich verontschuldigd bij drie vrouwen die hem tijdens de oudejaarsnacht een lift aanboden. Op veel dankbaarheid voor hun goede daad hoefden de vrouwen niet te rekenen. In twee videoboodschappen op Snapchat noemde hij de vrouwen "kechs", straattaal voor hoeren.   

Soufiane Boussaadia, zoals de 24-jarige rapper eigenlijk heet, ging nog verder nadat er kritiek kwam op zijn eerste uithaal. "Wat deden die drie vrouwen in een club, in korte rokjes, alcohol drinkend, om acht uur 's ochtends?" vroeg hij zich af in een tweede video.

Voor Boef is een ideale vrouw kennelijk iemand die "thuis zit, niets doet, studeert en naar mama en papa luistert".  Boef begreep de commotie aanvankelijk niet. "Wie een andere mening heeft, moet mij maar verwijderen van zijn of haar sociale media", zei hij.  

Excuses

Maar vanmiddag bood Boussaadia plots zijn excuses aan, alweer in een videoboodschap. De rapper beweert dat de beledigende video gemaakt is in een dronken bui, en dat het dom was. Het woord "kech" is aldus Boef niet beledigend, rappers gebruiken die termen nu eenmaal.

De voorbije twee jaar kwam Boef al verschillende keren in opspraak, voor agressief gedrag en beledigingen. Hij is ook bij ons populair, onder meer met zijn nummer "Habiba" gooide hij hoge ogen op de radio en op zomerfestivals.  

Meest gelezen