Vrouw overleden na val op ijspiste in Brugge

In Brugge is een 43-jarige Russische vrouw overleden na een zware val op de openluchtijspiste op de Markt, op oudejaarsavond. De vrouw werd zondag naar het ziekenhuis gebracht, waar ze vandaag is overleden.

De vrouw was zondagavond samen met een vriendin in Brugge om oudejaarsavond te vieren. Rond middernacht ging ze naar de ijspiste op de Markt, om te dansen. De ijspiste was op dat moment eigenlijk gesloten, maar heel wat mensen waagden zich toch op de piste.

Tijdens het dansen kwam de Russische vrouw ten val. De mug-ziekenwagen kwam ter plaatse, maar de vrouw weigerde mee te gaan naar het ziekenhuis omdat ze zich goed genoeg voelde. De spoedarts raadde haar dat nochtans aan.

De vrouw keerde terug naar haar hotel, maar enkele uren later werd ze plots onwel en verloor ze het bewustzijn. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het AZ Sint-Jan in Brugge en werd daar hersendood verklaard.  Uiteindelijk is ze vandaag overleden.

Meest gelezen