Archieffoto: Venezolanen staan in de rij om voedsel te kopen.

Venezolaanse sergeant opgepakt na doodschieten zwangere vrouw 

In Venezuela is een sergeant van de Nationale Garde opgepakt nadat hij een zwangere vrouw doodgeschoten had. Dat gebeurde tijdens een discussie over varkensvlees. 

De 18-jarige Alexandra Colopoy werd neergeschoten toen ze in de rij stond aan een supermarkt om varkensvlees te kopen. Veel Venezolanen gebruiken in de kerstperiode varkensvlees, voor het traditionele gerecht hallaca. Door de recessie, die al jaren aanhoudt, is vlees schaars geworden in Venezuela.

Lokale media berichten dat de rij wachtenden weigerde weg te gaan toen het vlees op was. De soldaten die het bevel hadden gegeven om weg te gaan, zouden daarna geschoten hebben op de rij. Getuigen vertelden aan lokale media dat de soldaten dronken waren.

Alexandra Colopoy, die 5 maanden zwanger was, werd doodgeschoten. Er is ook zeker een gewonde gevallen. Het incident veroorzaakt grote ophef in Venezuela. Volgens de oppositie is het een voorbeeld is van hoe "het moorddadige regime de bevolking behandelt".

Meest gelezen