Reporters

7 ton cocaïne onderschept tussen een lading bananen in de haven van Antwerpen

In de haven van Antwerpen is afgelopen weekend een grote lading drugs onderschept. In een container met een lading bananen ontdekte de Belgische douane zo'n zeven ton cocaïne. Dat heeft de Nederlandse politie gemeld op haar website. De straatwaarde van de lading? Naar schatting zo'n 350 miljoen euro. 

Vermoedelijk was de lading cocaïne bestemd voor Nederland. Waar de drugs vandaan komen en wat de precieze eindbestemming was, wordt nog onderzocht.

"Er is een gecontroleerde doorzending gebeurd", legt Francis Adyns van de FOD Financiën uit. "Dat betekent dat de lading in Antwerpen gecontroleerd is, en daarna doorgestuurd is naar Nederland om zo eventueel verdachten te identificeren of een netwerk op te rollen." Het was dus een samenwerking tussen de Belgische en de Nederlandse diensten. Of er al verdachten opgepakt zijn, is nog niet geweten.

Meest gelezen