“Levend & Vers”: liefde in diverse vormen in de nieuwe show van Wouter Deprez

Comedian Wouter Deprez heeft een nieuwe voorstelling klaar: “Levend & Vers”. Na de vorige over de Eerste Wereldoorlog en de borstkanker van zijn vrouw is het tijd voor iets lichters.

“Alles speelt zich af tijdens een autorit van mijn woonplaats Gent naar mijn ouders in West-Vlaanderen,” legt Wouter Deprez uit in “De Ochtend” op Radio 1. “Ik vertel over alle gedachten die door mijn hoofd gaan.” 

“Liefde in diverse vormen is het thema: liefde voor mijn kinderen - hoe vermoeiend die soms kan zijn-  liefde voor mijn vrouw, mijn ouders. Liefde voor het spelen zelf, want ik ben al 15 jaar bezig met spelen.”

De vorige shows van Deprez, “Slijk” en “Bloemen, bijen en borstbollen” gingen respectievelijk over WO I en over borstkanker, de ziekte waar zijn vrouw aan leed. “Ik wou het nu graag lichter,” zegt hij, “over hoe het leven zich hernam, over herontdekken en nieuwe keuzes maken”.  Met de vrouw van Deprez gaat het intussen beter.

Eerst was het de bedoeling om ook liedjes te brengen, maar uiteindelijk werd het “via de grootste omweg ooit een zeer, zeer eenvoudige voorstelling”, een onemanshow. 

Levendevers is West-Vlaams voor vis, zo vers dat hij nog ligt te spartelen

Comedy is niet moeilijker of makkelijker dan theater, vindt Wouter Deprez nog. Hij kijkt uit naar de nieuwe shows van collega’s Wim Helsen en Jens Dendoncker, maar heeft als grote voorbeelden ook Josse De Pauw of Jan Decleir. “Spijtig dat daar altijd een scheidingsmuur tussen staat.”

Op 4 januari brengt Wouter Deprez “Levend & Vers” in het West-Vlaams in Blankenberge; de 18de januari is de première in Capitole in Gent en daarna gaat de voorstelling op tournee door Vlaanderen.

Meest gelezen