Boete voor baasjes van loslopende dieren in Pajottenland

In het Pajottenland krijgt de politie vaak te maken met loslopende dieren. De politie is het beu en gaat de baasjes nu een boete opleggen.

Elke dag moet de politie van de zone Pajottenland minstens twee keer uitrukken voor loslopende dieren. Het gaat dan vooral om honden, maar ook om paarden en koeien. Het kost de politie dagelijks vele uren om de dieren terug naar hun baasje te brengen. Daarom gaat de politie nu boetes uitdelen. Wanneer de politie twee keer moet langskomen om een loslopend dier te vangen, krijgt de eigenaar een boete van 150 euro.

"Wat beters te doen"

Volgens korpschef Marc Hellinckx van de zone Pajottenland heeft de politie wel wat beters te doen: "In een periode van dreiging, verdachte omstandigheden en diefstallenplaag is het belangrijk dat we doeltreffend kunnen optreden. Daarom moeten we tijd kopen. Die tijd kunnen we winnen door in te zetten op feiten die makkelijk kunnen voorkomen worden, zodat ze zich minder voordoen."

Meest gelezen