Comedian Begijn Le Bleu maakt podcast over vogels

Goed nieuws voor vogelliefhebbers: stand-up comedian Begijn Le Bleu, bekend van het tv-programma “Foute Vrienden” maakt vanaf nu een podcast over vogels. Fwiet! Fwiet! gaat over “alles wat pluimen heeft en kan vliegen in de Lage Landen”. Le Bleu zal maandelijks een gast uitnodigen om over zijn of haar 3 favoriete vogels te praten. 

Begijn Le Bleu is naast comedian zelf een grote vogelliefhebber en een fervent vogelspotter. In november sprak hij in het Radio 1-programma "De Bende van Annemie" al over zijn groot gemis aan een volwaardig radio-of televisieprogramma over vogels in Vlaanderen. “Ik kreeg na die uitzending veel reacties van mensen met dezelfde mening. Dat was eigenlijk het duwtje in de rug om deze podcast te maken”, zegt Le Bleu.

In de eerste aflevering praat Begijn Le Bleu met Jan Rodts, woordvoerder van Vogelbescherming Vlaanderen, over zijn drie favoriete vogels: de zwarte specht, de spreeuw en de drieteenstrandloper. De gesprekken gaan verder dan enkel feitelijke vogelweetjes. Er is ook plaats voor persoonlijke verhalen, grappige anekdotes, kritiek of discussie over milieu en natuur.

“Het live-gevoel is heel belangrijk. Ik wil zo weinig knippen in het gesprek en ik ben ook van plan om vogelliefhebbers mee naar buiten te nemen, op zoek naar vogels.”

Iedereen met een hart voor vogels, van leek tot vogelkenner, kan de podcast beluisteren via Soundcloud of iTunes.

Meest gelezen