Video player inladen...

Demir over Boef: "VRT wordt met belastinggeld betaald en moet nadenken over wat het uitzendt”

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) steunt MNM-dj Karolien Debecker volledig in haar keuze om geen muziek meer te draaien van Boef. “De fans van Boef zijn jonge meisjes met een laag zelfbeeld. De uitspraken van Boef kunnen voor hen heel schadelijk zijn.”

De Nederlandse rapper Boef had op sociale media enkele meisjes die hem een lift hadden gegeven “kechs” genoemd, straattaal voor “hoeren”. MNM-dj Karolien Debecker besliste daarop om geen muziek meer van Boef te draaien tijdens haar radioprogramma.

Een goede beslissing, zegt staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA). “Waarom zouden we een forum geven aan zulke figuren?”, vraagt ze zich af. “Stel je voor dat Gert Verhulst zo’n taal zou gebruiken, dan kan ik me ook niet voorstellen dat er nog veel afleveringen van Samson & Gert besteld zouden worden.”

Demir vindt dat de VRT hier extra voorzichtig mee moet omgaan. “Een zender die gesubsidieerd wordt met belastinggeld moet nadenken wat voor boodschappen het wil uitzenden”, klinkt het. “De fans van Boef zijn vooral jonge meisjes met een laag zelfbeeld”, zegt Demir. “Dit soort uitspraken kan bij hen heel wat schade aanrichten.”

Meest gelezen