Video player inladen...

Enkele collega-dj's scharen zich achter keuze Karolien Debecker, maar "geen algemene boycot van muziek Boef"

Enkele collega-dj's scharen zich achter de keuze van hun collega Karolien Debecker om voorlopig geen muziek meer te spelen van rapper Boef. Dat doen ze nadat hij vrouwen "hoeren" had genoemd in een filmpje. Maar een algemene boycot komt er niet, al zal er wel "iets omzichtiger worden omgesprongen met de muziek".

Het was een opvallend statement van MNM-dj Karolien Debecker, gisterenavond. Zij haalde zwaar uit naar Boef, nadat hij zich op sociale media denigrerend had uitgelaten over vrouwen. "Wat doen die vrouwen in een club, in korte rokjes en alcohol drinkend?", zo zei hij luidop. Voor hem is een ideale vrouw iemand die "thuis zit, niets doet en studeert". 

De excuses die hij later aanbood, waren voor Debecker niet genoeg. "In de middeleeuwen hadden ze meer respect voor vrouwen dan jij. Excuses of niet, jou draai ik voorlopig niet meer op de radio", zo zegt ze. De presentatrice benadrukte wel dat het om haar eigen keuze ging. "Ik weet niet wat mijn collega's hierover denken", zo zei ze. 

Enkele collega's van Debecker scharen zich achter de presentatrice. "Wat zij zegt", schrijft Sander Gillis op Twitter. Hij benadrukte meteen dat ook hij Boef even niet zal spelen. 

En ook Laurens Luyten zal geen Boef meer draaien. "Keigoede muziek, maar iedereen verdient respect", schrijft hij.

Tom De Cock - die op MNM de avond voor zijn rekening neemt - geeft Debecker gelijk, maar maakt niet duidelijk of ook hij Boef zal schrappen in de muzieklijst. 

En ook bij Studio Brussel volgen sommigen de mening van de MNM-dj. "+1", laat Bert Van Steenberghe weten.

De VRT laat weten dat de dj’s vrij zijn om hun eigen mening te delen, maar dat de boycot niet vanuit de zenders komt. MNM en Studio Brussel zullen wel het debat aangaan met de luisteraars. Er zal ook iets omzichtiger worden omgesprongen met de programmering van de nummers, zo zegt VRT nog.

Bij Medialaan is te horen dat zowel QMusic als Joe de rapper sowieso al niet draaien, omdat de muziek niet bij hun doelpubliek past. 

Meest gelezen