Ex-politiewoordvoerder op Open VLD-lijst in Gent

Manuel Mugica Gonzalez, ex-woordvoerder van de Gentse politie, zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst staan van Open VLD in Gent. Hij zal "een prominente rol spelen", maar het is nog niet duidelijk welke plaats hij op de lijst zal krijgen.

Gonzalez is vooral bekend omdat hij als politiewoordvoerder vaak in het nationaal nieuws kwam tijdens de Gentse Feesten. Ondertussen is Gonzalez drie maanden met pensioen.

"Met zijn ruime ervaring bij de politie is hij een grote aanwinst voor Open VLD Gent", zegt lijsttrekker Mathias De Clerq (Open VLD). "Hij zal onder meer zijn schouders zetten onder het luik veiligheid in ons programma om van Gent een nog veiligere en aangenamere stad te maken."

Gonzalez wil graag "de stem blijven van zijn vroegere collega's", klinkt het. "Ik wil mijn sociaal engagement graag verderzetten en mij blijven inzetten om mensen te verbinden in de warme gastvrije stad die Gent is en moet blijven", aldus Gonzalez.

Gonzalez zal niet in de top vijf staan van de Gentse Open VLD-lijst, want die is al eerder bekend gemaakt. Volgens De Clerq zal Gonzalez echter "een prominente rol spelen".

Van politie naar politiek: Gonzalez is niet de eerste

Gonzalez is niet de eerste (ex-)werknemer van de politie die de overstap maakt naar de politiek. In Antwerpen staat Jinnih Beels op de lijst "Samen". Beels was voordien aan de slag bij de politie van Antwerpen en Mechelen.

Ook in Antwerpen stond in 2012 de voormalig chef van het lokale politiekorps, Eddy Baelemans, op de lijst van Open VLD. Baelemans zal echter niet opnieuw verkiesbaar zijn in oktober, hij is ondertussen uit de politiek gestapt en werkt weer bij de Antwerpse politie.

Meest gelezen