Het "Homeless Team" van Club Brugge scoort bij de kookpotten

Het "Homeless Team" is de ploeg van kansarmen van Club Brugge. Normaal voetballen ze samen, maar tijdens het nieuwjaarsfeest scoorde het team op culinair vlak. Ze maakten een feestmaal klaar in het stadion van Club Brugge. Dat het zo lekker was, had veel te maken met hun coach: de Brugse topchocolatier Dominique Persoone.

Met 150 waren ze en toch liep het op wieltjes. Een beetje kok weet natuurlijk dat de voorbereiding het halve werk is en daarom had Dominique Persoone een weekje eerder al een kookworkshop gegeven aan het "Homeless Team".

Wat stond er op het menu?

Gewone kost, maar toch werkt alleen al het lezen van dit lijstje op de smaakpapillen: eerst tomatensoep met balletjes met espuma erbij, daarna chicon-gratin (ofwel het oer-Vlaamse witloof met ham in kaassaus) en om te eindigen crêpe-suzette (ofwel pannenkoeken in een sinaasappelsausje) en vanille-ijs. Het menu was niet compleet zonder "Club Brugge-pralines".

Meest gelezen