Video player inladen...

Inwoners van "sunshine state" Florida zien voor het eerst in bijna 30 jaar sneeuw

De inwoners van de Amerikaanse staat Florida hebben al 29 jaar geen sneeuw gezien, maar vandaag wel. De koudegolf die de oostelijke kusten van de Verenigde Staten geselt, heeft nu ook de "sunshine state" bereikt. 

In de hoofdstad Tallahassee was het vanmorgen al kouder dan in Alaska en werden de inwoners wakker met een sneeuwlaag van 0,25 cm. Een aantal wegen zijn afgesloten.     

De Amerikaanse weerdienst heeft gewaarschuwd voor een zware sneeuwstorm met veel sneeuwval tot in het zuiden van Florida. In de hoofdstad zou het kwik onder nul graden kunnen duiken, wat heel ongewoon is voor Florida. 

Voor de kusten van de staten Georgia, North- en South-Carolina en Virginia wordt tot 15 centimeter sneeuw verwacht. Ook aan de noordelijke oostkust zullen mogelijk nieuwe records worden gebroken. In Maine kan het komend weekend tot -27 graden Celsius worden en in New York zou de temperatuur dalen tot 16 graden onder nul.

Meest gelezen