Kinderen gaan 30 jaar terug in de tijd in Hasselt

Ken je de Freggels, het Liegebeest, de Snorkels en de Fabeltjeskrant nog? Al die figuren worden deze week terug tot leven gebracht tijdens het kunstkamp van vzw Bazarts in Hasselt. De kinderen ontdekken hoe hun ouders als kind hun vakantie doorbrachten.

"Elke schoolvakantie organiseren wij kunstkampen", zegt organisatrice Inge Vanhoof. "En de tijd van vroeger zien we als ons erfgoed. Wij willen de kinderen laten kennismaken met wat wij of hun ouders als kind deden." Zo leerden de kinderen wat cassettes zijn. "Ik ken het niet", zegt Fleur. "Maar ik weet wel dat er muziek moet uitkomen." Na enkele pogingen krijgen de kinderen de cassette ook aan de praat.

"Daarnaast zijn we tekenfilms van vroeger gaan opzoeken, zoals de Smurfen of Disneyfilms. Die zijn tijdloos. Maar ook de Freggels en de Fabeltjeskrant komen aan bod." De kinderen vinden het een fijne ontdekkingstocht. "Ik vind het Liegebeest wel grappig en de Smurfen vind ik ook nog altijd leuk."

Meest gelezen