Lessenreeks met omstreden islamprediker verboden

De stad Genk gaat een nieuwe lessenreeks van vzw Kompas met de omstreden moslimpredikant Ali Houri in de stad verbieden.

Nadat in november 2017 een gelijkaardige bijeenkomst geleid heeft tot veel consternatie, mag een nieuwe lessenreeks met Nederlandse islamprediker Ali Houri niet doorgaan. Tijdens die bijeenkomst zei Houri, samen met ex-rapper Abid Tounssi, dat jonge moslims best wegblijven uit plaatsen waar alcohol wordt geschonken. Ook zeiden ze dat muziek luisteren uit den boze is voor moslims. 

Rond de bijeenkomst van november ontstond heel wat ophef. De vzw Het Kompas, die de bijeenkomst organiseerden, heeft toen na overleg met de stad Genk besloten om een nieuwe bijeenkomst met Ali Houri te schappen.

"Risico voor veiligheid en verstoring van openbare orde"

De vzw Het Kompas wilde nu een tweede lessenreeks van Ali Houri organiseren op een privé-locatie op 19 januari. Maar dat ziet het stadsbestuur niet zitten. Burgemeester Wim Dries was verrast dat de vzw een nieuwe lessenreeks gepland had. "Op basis van het politieadvies, waarbij er een risico is voor de veiligheid en openbare orde kunnen we de lessenreeks niet laten doorgaan." De VZW zelf heeft nog niet gereageerd.

 

 

Meest gelezen