Video player inladen...

Nederlandse "Ark van Noah" losgeslagen door felle wind

Bijbelse taferelen in de Nederlandse gemeente Urk: door de felle wind is de Ark van Noah losgeslagen in de plaatselijke jachthaven. Dat schrijft de NOS op zijn website. Het Bijbelmuseum raakte op drift en ramde verschillende andere schepen.

Geen Bijbelse zondvloed, maar een felle rukwind zette de Ark van Noah in Urk in beweging. Voor een goed begrip: de Ark van Noah is een Bijbelmuseum. Het 70 meter lange schip is gebouwd naar de Bijbelse beschrijving van de Ark van Noah en ligt drie maanden in de jachthaven van Urk.

Het schip raakte op drift en ramde verschillende andere schepen in de jachthaven. Volgens ooggetuigen botste de Ark eerst tegen een meerpaal, waarop het museumschip over de hele lengte op een passagiersschip indeukte. Vervolgens botste het nog tegen een drijvende steiger en twee daaraan vastgemaakte zeiljachten. Ten slotte strandde de Ark in het midden van de jachthaven. (lees verder onder de tweet)

Op dat moment bevonden zich zeven mensen aan boord, schrijft de NOS. De KNRM (een Nederlandse private reddingsmaatschappij) probeert hen in veiligheid te brengen. Zoals het hoort op de Ark van Noah, waren er ook dieren aan boord. Ook zij worden door de KNRM in veiligheid gebracht.

Samen met de brandweer probeert de KNRM het museumschip terug naar de kade te halen, maar de wind maakt er naar verluidt een lastige klus van. Het is overigens niet de eerste keer dat de Ark op drift raakt, vorige maand was dat ook al eens het geval.

Meest gelezen