1971 AP

Olieprijs staat op het hoogste niveau sinds 2015

De prijs van ruwe olie is verder gestegen en staat nu op het hoogste niveau in 2,5 jaar. De aanleiding is de ongerustheid over Iran en de verwachte lagere olievoorraden in de Verenigde Staten.

Een vat van de Amerikaanse oliesoort West Texas Intermediate (WTI), voor levering in februari, kostte deze namiddag tot 61,50 dollar. Dat is het hoogste niveau sinds juni 2015. Voor een vat Brent-olie, die in Europa als referentie geldt, werd 67,62 dollar betaald. Dat was de hoogste prijs sinds mei 2015.     

In Iran kwamen de voorbije dagen veel mensen op straat om te protesteren tegen de regering en de economische problemen in het land. Daarbij vielen ook al verschillende doden. Maar volgens analisten zijn er nog geen gevolgen voor de olieproductie in Iran.  

Meest gelezen