Ongelooflijk, maar waar: deze 10 hits worden dit jaar 20

De tijd vliegt, zeker als blijkt dat wereldhits plots al een hele tijd achter ons liggen. Ook 1998 heeft enkele oorwurmen voortgebracht die in 2018 precies 20 jaar oud zijn. Een bloemlezing.

1. "Believe" van Cher

In 1998 kent Cher een comeback met het album "Believe" en de gelijknamige single. Die verschijnt op 19 oktober en is wereldwijd een grote hit. Begin 1999 kent ze ook met "Strong enough" veel succes, de tweede single op het album.

2. "I don't want to miss a thing" van Aerosmith

Op 18 augustus laat Aerosmith "I don't want to miss a thing" op de wereld los, een power ballad van Diane Warren als soundtrack bij "Armageddon".  Liv Tyler, de dochter van frontman Steven Tyler, speelt mee in die film.

3. "Iris" van Goo Goo Dolls

Ook Goo Goo Dolls scoort een hit met een nummer bij een film. Op 7 april brengt de Amerikaanse rockband "Iris" uit, de soundtrack van "City of angels" met Nicolas Cage en Meg Ryan.

4. "The boy is mine" van Brandy & Monica

Brandy & Monica vechten in 1998 om een jongen in "The boy is mine", een single die op 19 mei uitkomt. De strijd levert hen uiteindelijk een Grammy Award op in de categorie beste R&B performance door een duo.

5. "Horny '98" van Mousse T.

Mousse T. geeft zich helemaal aan zijn hormonen over met "Horny '98", een nummer dat hij op 25 mei uitbrengt. Het bereikt de 2e plek op de hitlijsten in het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland.  

6. "(Hit me) baby one more time" van Britney Spears

Britney Spears moet nog 17 worden wanneer ze op 30 september haar debuutsingle "(Hit me) baby one more time" op de wereld loslaat. Het nummer is meteen goed voor haar grootste hit ooit.

7. "Stop" van The Spice Girls

The Spice Girls hebben al heel wat hits op hun teller staan wanneer "Stop" op 9 maart verschijnt, de derde single op hun tweede studioalbum "Spiceworld" na "Spice up your life" en "Too much". Ook "Stop" doet het goed in de hitlijsten.

8. "C'est la vie" van B*Witched

Op 25 mei komt de Ierse meidengroep B*Witched aankloppen met haar debuutsingle "C'est la vie". Het nummer weet wereldwijd de hitlijsten te veroveren, ook in de VS.

9. "Gettin' jiggy wit it" van Will Smith

Will Smith is zowat op het hoogtepunt van zijn populariteit wanneer op 27 januari "Gettin' jiggy wit it" verschijnt, een single van zijn debuutalbum "Big Willie style". Het nummer veroorzaakt hier en daar controverse door de seksuele connotatie van het refrein.

10 "Everybody get up" van Five

Ook de jongens van Five zijn hot in 1998. Op 12 september pakken ze uit met "Everybody get up", de vierde single van hun debuutalbum "Five".

Meest gelezen