Ook Vlaamse Chiromeisjes op Russische site

Een Chirogroep uit Oost-Vlaanderen heeft een klacht ingediend bij de politie nadat er tientallen kampfoto's van jonge Chiroleden op een Russische website werden gedeeld. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Op die site staan miljoenen foto's van schaars geklede kinderen die ouders of verenigingen zelf op Facebook of Instagram hadden gezet.

De Chirogroep zette een week geleden haar kampfoto's online en ontdekte gisteren dat er 43 van die foto's werden gepubliceerd op een Russische website in een album dat "teens and tweens, summercamp 55" heet. Op die Russische site staan miljoenen foto's van schaars geklede kinderen, vaak op het strand, in het zwembad of op kamp. 

10 mensen aangehouden in België

De site bestaat al sinds 2005 en wordt maandelijks door meer dan 17 miljoen mensen bekeken. Onder de foto's staan allerlei seksuele commentaren. De federale politie houdt de site al enkele jaren in de gaten en de voorbije 2 jaar zijn in dat onderzoek in ons land al 10 mensen aangehouden. De Chirogroep heeft gisteren meteen alle foto's van haar site verwijderd en klacht ingediend bij de politie tegen onbekenden.

Meest gelezen