Oplichters verkopen pralines in naam van Poverello

In Leuven en omgeving kregen enkele inwoners twee vrouwen aan de deur die zogezegd pralines verkochten ten voordele voor Poverello. Maar Poverello weet van niets.

Op 30 december kreeg een bewoner van de Mezenlaan in Heverlee twee vrouwen aan de deur die zakjes pralines verkochten voor 5 euro per stuk. De opbrengst zou naar de armenorganisatie Poverello gaan.

De man bij wie ze aan de deur stonden, vertrouwde het zaakje niet en nam contact op met Poverello. Zij konden meedelen dat zij geen pralines van deur tot deur verkopen. Wel werden er enkele dozen pralines gestolen uit hun opslagplaats, die normaal voorzien waren om uit te delen aan minderbedeelden.

Een verantwoordelijke van Poverello diende intussen een klacht in wegens diefstal. Vermoedelijk kochten nog meer Leuvenaars een zakje pralines van de oplichters. Gedupeerden mogen zich nog steeds melden bij de Leuvense politie.

Meest gelezen