Michaël Torfs

SP.A wil gokreclame verbieden op metro

SP.A dient in het Brussels Parlement een resolutie in om gokreclame te laten verbieden op het openbaar vervoer. "We zien steeds meer jongeren in de schulden raken", zegt Brussels Parlementslid Hannelore Goeman (SP.A). Ze wil dat er op termijn een algemeen verbod komt op gokreclame in heel het land.

De Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB heeft beslist om een poster weg te halen uit metrostations nadat heel wat gebruikers hadden laten weten dat ze de poster vrouwonvriendelijk vonden. De poster is van een online casino dat al vaker stuntte met schaars geklede dames.

Brussels Parlementslid Hannelore Goeman (SP.A) is blij dat de posters worden weggehaald en wil nog een stap verder gaan. "Er moet een algemeen verbod op gokreclame komen", klinkt het.

Ze werkte naar eigen zeggen al lang aan een resolutie hierover en zal die vandaag indienen in het Brussels parlement. "We moeten gokreclame in het algemeen verbieden. Gokreclame zet mensen aan om te gaan gokken. We zien dat veel jongeren in de financiële problemen geraken door te gokken, dat ze daardoor onder meer hun studies verwaarlozen."

Een verbod op gokreclame op het openbaar vervoer is een eerste stap. "Op termijn moeten we naar een algemeen verbod op gokreclame in heel het land", aldus Goeman.

Meest gelezen