Video player inladen...

Tienduizenden aanhangers betogen vóór regime in Iran

Na een week van protest tegen de regering in Iran komen vandaag tienduizenden mensen op straat om steun te betuigen aan het regime. In verschillende steden zijn er demonstraties die meer dan waarschijnlijk door de regering zijn georganiseerd.

Iraanse staatsmedia tonen beelden van demonstraties in verschillende steden, waaronder Ahvaz, Arak, Gorgan en Kermanshah. De deelnemers betuigen hun steun aan de regering en aan ayatollah Ali Khamenei, de hoogste geestelijke leider van het land. Foto's van Khamenei en andere geestelijke leiders worden meegedragen.

De betogers hebben ook borden en spandoeken bij waarin ze het gedrag van de "herrieschoppers" van de voorbije dagen wordt veroordeeld. Ze scanderen "Weg met de VS", "Weg met Saoedi-Arabië" en "Weg met Israël". Die drie landen zijn volgens de regering de aanstokers van de protestbeweging die zich de voorbije dagen over Iran heeft verspreid.

De steundemonstraties volgen na een week van protest tegen de regering en de hoge voedsel- en brandstofprijzen. Volgens de officiële cijfers vielen daarbij 21 doden en werden honderden mensen gearresteerd.

Volgens berichten op sociaalnetwerksites is ook afgelopen nacht in de hoofstad Teheran en verschillende andere steden weer betoogd tegen de regering. Daarbij zouden ook gewonden zijn gevallen.

De staatstelevisie meldt dan weer dat het rustig is gebleven.  

Meest gelezen