Topradio opnieuw op de FM-band in Gent: "Volledig volgens de regelgeving"

Topradio is opnieuw via de FM-band te beluisteren in Gent en omgeving. "We werken daarvoor samen met een lokaal Gents radiostation", zegt Topradiobaas Bruno Heyndrickx aan VRT NWS. "En dat is volledig volgens de regelgeving."

Met een Twitterbericht heeft Topradio het vanmorgen in alle vroegte aangekondigd: de radiozender is opnieuw via de FM-band te beluisteren. In regio Gent althans. "We werken daarvoor samen met de lokale radiozender Radio Plus", zegt Heyndrickx. "We doen dat zeker tot aan de uitspraak van de Raad van State."

Topradio is naar de Raad van State gestapt omdat ze het niet eens zijn met de tot stand koming van het radiodecreet van Media-minister Sven Gatz (Open VLD). Topradio kreeg daarbij geen nieuwe licentie op de FM-band. Sinds 1 januari zendt Topradio uit op DAB+. En sinds vandaag in regio Gent alvast ook terug op de FM-band. "Enkel in Gent, want meer mag niet van minister Gatz."

De keuze voor Gent was logisch, aldus Heyndrickx. "Er was een radiozender die bereid was het te doen en historisch hebben we daar altijd het meeste luisteraars gehad." Er zijn volgens de radiobaas nog lokale zenders geïnteresseerd om samen te werken. "Maar dat mag niet meer", zegt Heyndrickx. "De lokale radio's zijn het minst vrije medium. De nationale zenders mogen alles, maar wij mogen in feite niet veel."

Meest gelezen