"Brigitte Macron gedraagt zich als de koningin van Frankrijk"

De vrouw van de Franse president Emmanuel Macron krijgt kritiek op sociale media. Bij staatsbezoeken houdt ze zich niet aan het protocol door niet achter haar man te gaan zitten.

Volgens het protocol moet de echtgenote van een staatshoofd op de tweede rij zitten. Maar de Franse Brigitte Macron trok zich daar in september niets van aan bij de Verenigde Naties. Ze ging bij de Franse delegatie op de eerste rij zitten.

Op sociale media levert dat haar heel wat kritiek op. Sommige mensen wijzen haar op het feit dat zij niet verkozen is of vinden dat ze zich gedraagt alsof ze de koningin van Frankrijk is. Ze wordt ook vergeleken met Marie-Antoinette, de vrouw van Lodewijk XVI, die bekendstond om haar schaamteloosheid.

Brigitte Macron zegt zelf dat een vrouw in deze tijd niet achter haar man moet zitten. Ze wil graag een rol van betekenis spelen voor het land. Daarbij focust ze op een aantal thema's, zoals sociale uitsluiting en de rechten van personen met een handicap. Ondertussen heeft de presidentsvrouw ook al steun gekregen op sociale media, onder anderen van Guy Verhofstadt.

Meest gelezen