"Duurste wodkafles ter wereld" gestolen in Denemarken

In een bar in Kopenhagen is een wodkafles gestolen, waarvan de waarde geschat wordt op een miljoen euro. De politie voert een onderzoek, maar er is nog geen verdachte aangehouden.

Bewakingscamera's hebben gefilmd hoe een gemaskerde man in de nacht van maandag op dinsdag de "duurste wodkafles ter wereld" stal uit een bar in Kopenhagen. 

Het gaat om een fles Russo-Baltique, bezet met wit en geel goud en met een afbeelding van de Russische keizerlijke adelaar ingelegd met diamanten. De waarde van de fles wordt geschat op een miljoen euro, volgens de eigenaar van de bar "de duurste wodkafles ter wereld". De fles werd gebruikt in de Amerikaanse serie "House of Cards".

De eigenaar van de Deense bar zegt dat de fles geleend was van een Russische zakenman en dat hij niet verzekerd was. Hij vermoedt dat er een interne medeplichtige was, die de sleutel heeft doorgegeven aan de dief. De politie voert een onderzoek, maar heeft nog geen verdachte gearresteerd.

Meest gelezen