Even geen video's meer van omstreden vlogger Logan Paul

De Amerikaanse videoblogger Logan Paul zet voorlopig geen filmpjes meer op YouTube, na de storm van protest tegen zijn video met een dode man in Japan.

Logan Paul kreeg de wind van voren nadat hij op zijn immens populaire YouTubekanaal een video had gepost uit Japan. Daarin bezocht hij een bos waar opvallend vaak mensen zelfmoord plegen. Hij bracht een dode man in beeld, en maakte daarbij grappen met vrienden.

Er kwam protest uit de hele wereld. Logan Paul haalde de omstreden video er af, zette een filmpje met excuses online en nu meldt hij op Twitter dan hij voorlopig geen video's meer post op YouTube. "Ik neem tijd voor reflectie."

"See you soon," schrijft Logan Paul. Het valt dus te betwijfelen of het een definitief afscheid van YouTube is. De internet­beroemdheid heeft daar 12,8 miljoen volgers en dat brengt een aardige duit op.

Op zijn website is te lezen dat hij 16 miljoen volgers heeft op Facebook, 15 miljoen op Instagram, 3,2 miljoen op Twitter en 1,7 miljoen op Snapchat, waardoor zijn "sociale bereik" 48,7 miljoen bedraagt. 

In het verleden hebben al andere beroemdheden hun socialemedia-accounts gesloten omdat er te veel kritiek kwam. Ze kwamen daar na kortere of langere tijd wel op terug.

Meest gelezen