Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Advocaat Trump waarschuwt Bannon voor gerechtelijke stappen

De advocaat van Donald Trump dreigt met juridische stappen tegen Steve Bannon na het verschijnen van een voorpublicatie uit het boek "Fire and fury: Inside the Trump White House". Dat meldt CNN. In het boek staan enkele kritische uitlatingen van Bannon.

De advocaat van Trump heeft een kennisgevingsbrief geschreven naar de vroegere adviseur van de president, Steve Bannon. Daarin laat hij weten dat er juridische claims kunnen volgen op zijn beslissing om mee te werken aan het boek van de Amerikaanse journalist Michael Wolff.

De president van de Verenigde Staten is een geweldige man. Ik steun hem dag in, dag uit.

Steve Bannon

In dat boek, "Fire and fury: Inside the Trump White House", staan enkele kritische uitlatingen van Bannon aan het adres van president Trump. Hij heeft het onder meer over een ontmoeting tussen de zoon van Trump en een Russische advocate tijdens de verkiezingscampagne, die "verraad" en "onpatriottisch" zou zijn. Hij gaat ervan uit dat Trump zelf later ook de aanwezige Russen ontmoet heeft.

Daarop reageerde Donald Trump door te zeggen dat Steve Bannon "zijn verstand verloren had". Bannon lijkt vergevingsgezind. Tijdens een radiouitzending gisteravond zei hij nog dat president Trump een "geweldige man" is en dat hij hem "dag in, dag uit" steunt.

Meest gelezen