Natuurverenigingen positief over Schauvliege: "Aankoop 100 hectare bos is goede beslissing, al blijven we koele minnaar"

Natuurverenigingen reageren voorzichtig positief op de beslissing van Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V) om 100 hectare bos op te kopen in de Vlaamse Rand rond Brussel. "Eindelijk goed nieuws", klinkt het.

Met de aankoop wil de Vlaamse regering de doelstelling halen om tegen 2019 duizend hectare extra toegankelijk groen te creëren in de Vlaamse Rand. "Dit is perfect te kaderen binnen een beleid dat moet gevoerd worden voor meer en beter bos in Vlaanderen", reageert Bert De Somviele van natuurvereniging BOS+.

"Wij hopen dat met deze aankoop een stap vooruit kan gezet worden naar openstelling van dat bosgebied in een regio die zeer dichtbevolkt is en waar het aanbod aan toegankelijk groen zeer beperkt is", aldus BOS+.

In het verleden waren natuurverenigingen echter erg kritisch voor Schauvliege. En ook nu is De Somviele slechts voorzichtig positief. "We zijn een koele minnaar van het beleid dat de minister nu al 8 jaar voert. Dit lijkt ons nu wel een goede beslissing. Maar ze moet blijven gekaderd worden binnen een beleid dat beter bos behoudt en actiever aan bosuitbreiding doet.

Meest gelezen