Belga

Ex-schooldirecteur die N-VA'ers beledigde, dient na vrijspraak op zijn beurt zelf klacht in

Een voormalige schooldirecteur uit Ronse dient een klacht in tegen twee leden van N-VA in Ronse. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De man kwam enkele jaren geleden in opspraak toen hij de partij vergeleken had met nazi's. Eind oktober werd hij vrijgesproken voor laster en eerroof, maar hij dient nu op zijn beurt een klacht in. Hij eist een schadevergoeding.

Drie jaar geleden stuurde de voormalige directeur van een school in Ronse een scheldmail naar Liesbeth Homans, waarin hij haar partij vergeleek met nazi's. Enkele maanden later omschreef hij de partij in een interview met De Morgen als "erfgenamen van de collaborateurs van de Tweede Wereld­oorlog". Drie mandatarissen van de N-VA in Ronse dienden daarop een klacht in voor laster en eerroof, maar de man werd eind oktober vrijgesproken. 

Nu heeft hij op zijn beurt een klacht ingediend tegen twee leden van N-VA. "Mijn cliënt heeft psychische en fysieke schade overgehouden aan het proces", zegt zijn advocaat Hans Van de Cauter. "Bovendien is zijn reputatie fel geschaad. Mensen denken nog steeds dat hij crimineel is, hoewel hij vrijgesproken is." Tegen het derde lid van N-VA Ronse is voorlopig nog geen klacht ingediend. "Hij is advocaat, dus eerst moet ik dat met de stafhouder bespreken." Ook tegen de nationale partij is geen klacht ingediend. De voormalige directeur vraagt een schadevergoeding en een principiële straf. 

Meest gelezen