In Wevelgem moet je niet langer met zware tassen zeulen

De gemeente Wevelgem begint met fietskoeriers die je aankopen op de markt van Moorsele, Gullegem en Wevelgem naar huis brengen. Dat is vooral goed nieuws voor bejaarden en mensen die minder goed kunnen wandelen of fietsen.

Het idee kwam er na een rondvraag bij de bezoekers van de markt. Verschillende bezoekers lieten weten dat het leuk zou zijn als iemand zou helpen de zware tassen naar huis te brengen. En dat gebeurt dus vanaf dit jaar op de verschillende markten van Wevelgem. Het systeem is simpel: je geeft je boodschappen af aan de fietskoerier en die brengt ze naar huis. Helemaal gratis.

Twee vliegen in één klap

Met het initiatief doet het gemeentebestuur van Wevelgem eigenlijk twee dingen: het steunt de markten met hun verse producten en het bevordert ook het sociaal contact, want de markt is voor vele oudere bezoekers een gelegenheid om nog eens buiten te komen. En eigenlijk gaat het om drie vliegen, want door de fietskoeriers zullen er minder auto's onderweg zijn en minder auto's is ook minder parkeerproblemen.

Meest gelezen