Jasper Jacobs

Geert Versnick: 'Ik wil mijn dochters helpen met ondernemen"

2017 was een turbulent jaar voor Geert Versnick. Er kwam een abrupt einde aan zijn politieke carrière van 30 jaar, na onthullingen over hoge onkostennota's. Versnick nam uiteindelijk ontslag als gedeputeerde bij de provincie Oost-Vlaanderen. Voor 2018 heeft hij andere plannen: zijn dochters helpen met ondernemen.

Een bewogen jaar

2017 was een bewogen jaar voor Geert Versnick. Hij kwam in opspraak na onthullingen over hoge onkostenvergoedingen die hij kreeg van de provincie Oost-Vlaanderen voor een reis naar Bangkok. Zelf zegt Versnick daar nu over: "Het kwam meteen in de pers, op een ogenblik dat ik me niet kon verdedigen. Het is losgebarsten in het verlengde weekend van 11 juli, de provincie was toen gesloten, ik kon niet aan de documenten en men maakt er op dat ogenblik een karikatuur van. Bangkok roept ook meteen een gevoel van vakantie op maar Thailand is een land dat economisch boomt. En het was dus zinvol om te kijken of er economische relaties ten voordele van onze bedrijven konden worden opgestart."

Nadien hebben zowel de gouverneur, de deputatie als de provincieraad vastgesteld dat alle zaken correct zijn verlopen. "Maar goed, ondertussen is je imago zodanig aangetast dat het beter is om ontslag te nemen, ook naar je familie toe. Want als je in het midden staat van zo'n storm, dan weet je dat het voor je naasten geen gemakkelijke momenten zijn."

Versnick staat nog altijd achter z'n beslissing om op te stappen: "Als je een beslissing neemt, ook al is het in een mediastorm, dan moet je doorgaan". 

Lange politieke carrière


Er kwam dus een einde aan de lange politieke carrière van Geert Versnick. "Het is niet het einde zoals iedereen het zich wenst na een carrière van 30 jaar. Maar ik kan terugblikken op een mooie carrière. Ik heb toch heel wat kunnen verwezenlijken. Ik denk aan het OCMW dat ik gereorganiseerd heb tot een modern sociaal bedrijf, ik denk ook aan het Jan Palfijn ziekenhuis dat volledig is gerenoveerd. En ik denk ook aan het allereerste wetsvoorstel dat ooit is neergelegd om het homohuwelijk mogelijk te maken. Dat was van mijn hand, dus ik heb een aantal mooie dingen kunnen realiseren." 2018 wordt een overgangsjaar. Versnick heeft nog altijd een aantal mandaten. Zo is hij nog altijd actief bij Synductis, een samenwerking van nutsmaatschappijen. 

Afwezige vader

Versnick blijft intussen dus verder werken. Hij zegt dat het niet goed is om stil te vallen. Daarom staat hij elke dag om 6 uur op en gaat hij zelden voor 2 uur 's nachts slapen. "Ik heb twee jonge, mooie, intelligente dochters, al zeg ik het zelf. Zij willen ook ondernemen en ik ben van plan om hen daarin te begeleiden". Geert Versnick zegt dat hij wel een afwezige vader is geweest, "zoals alle politici". "Maar we hebben een zeer goeie band, ondanks dat mijn aanwezigheid niet echt overweldigend was." 

Meest gelezen