GZA ziekenhuizen herschikken zorgaanbod

De drie GZA-ziekenhuizen Sint-Augustinus in Wilrijk, Sint-Vincentius in Antwerpen en Sint-Jozef in Mortsel gaan hun zorgaanbod anders organiseren en zo kennis en ervaring meer samenbrengen. Patiënten worden tegenwoordig ook minder vaak gehospitaliseerd.

Voortaan kan je dus niet meer voor alles in de drie ziekenhuizen terecht. Ze behouden wel hun raadplegingen en medische beeldvorming maar opereren zal voortaan niet langer gebeuren in Sint-Jozef. Daar komt onder andere de geriatrie en revalidatie van de GZA-groep.

Oncologie wordt gebundeld op de campus Sint-Augustinus. Er blijven enkel spoeddiensten in Sint-Augustinus en Sint-Vincentius. Om de nood wat op te vangen in Sint-Jozef komt er daar wel een huisartsenwachtpost.

GZA zegt dat patiënten ook geen probleem zullen hebben met het feit dat ze zich soms iets verder moeten verplaatsen om goede zorg te krijgen. Elke dag komen er 1.300 mensen over de vloer in een GZA-ziekenhuis.

Meest gelezen