Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Huizenprijzen in Londen zijn vorig jaar gedaald

Voor het eerst sinds 2009 zijn de huizenprijzen in Londen gedaald. De gemiddelde prijs van een huis is er het voorbije jaar gedaald met 0,5 procent. Londen is sinds het brexit-referendum minder aantrekkelijk geworden. 

Londen geldt traditioneel als een van de duurste plaatsen om te wonen in Europa. Maar de stad is sinds het brexit-referendum minder aantrekkelijk geworden. De gemiddelde prijs van een huis is het voorbije jaar gedaald, met 0,5 procent. Het is voor het eerst sinds 2009 dat de huizenprijzen er dalen, meldt de Britse hypotheekverstrekker Nationwide vandaag.

In het hele Verenigd Koninkrijk steeg de gemiddelde huizenprijs met 2,6 procent. Maar ook dat is een tegenvaller, want het is het laagste groeicijfer sinds 2012, aldus Nationwide. In 2016 stegen de huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk nog met 4,5 procent.          

De Britten kozen er anderhalf jaar geleden voor om de Europese Unie te verlaten. Sindsdien heerst er heel wat onzekerheid, onder meer over de toekomst van de City als financieel centrum. Het Britse pond verloor in waarde en dat leidde dan weer tot een hoge inflatie, wat de koopkracht van de Britten aantast. De regering-May heeft wel aangekondigd dat de registratierechten voor bepaalde categorieën worden verlaagd.

Hypotheekverstrekker Nationwide verwacht dat ook 2018 een moeilijk jaar blijft, met mogelijk verdere prijsdalingen in Londen. 

Meest gelezen