Jonas Roosens

Rode Kruis zoekt dringend mensen die bloed willen geven

Het Rode Kruis is dringend op zoek naar mensen die bloed willen geven. Dat laat het Rode Kruis weten in een persbericht. De eindejaarsperiode is traditioneel moeilijk voor het Rode Kruis.

Vooral kandidaat donoren met een negatieve bloedgroep zijn meer dan welkom, zegt Ine Tassignon van het Rode Kruis. Er is ook een groot tekort aan bloedplaatjes. Bloedplaatjes kunnen apart gedoneerd worden en kunnen uit gedoneerd bloed gedestilleerd worden. De plaatjes zijn maar vijf dagen houdbaar, daarom slinkt die voorraad altijd het snelst.

"De eindejaarsperiode is traditioneel moeilijk", aldus Tassignon. "Mensen hebben veel andere dingen aan hun hoofd." Daarbij komt dat nieuwjaar in het weekend lag en dat het afgelopen dagen erg slecht weer was, waardoor donoren massaal thuis bleven.

Kandidaat donoren vinden alle informatie op de website van het Rode Kruis.

Meest gelezen