Rudi Vervoort blijft sterke man van PS in Brussel

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) zal de lijst trekken in z'n thuisgemeente Evere bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, en hij zal ook "waarschijnlijk" lijsttrekker zijn bij de gewestverkiezingen in 2019. Dat maakt Vervoort zelf bekend bij RTL. Toch denkt Vervoort (59) ook al aan z'n pensioen.

Vervoort is op dit moment ook al verhinderd burgemeester in Evere. Dat wil zeggen dat hij officieel burgemeester is, maar in de praktijk zich niet met zijn taak kan bezighouden omdat hij het te druk heeft als minister-president van het Brussels gewest.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn volgens Vervoort "een belangrijk moment" omdat het lokaal niveau het dichtst bij de burger staat. Vervoort zegt ook "meer dan waarschijnlijk" lijsttrekker te zijn bij de gewestverkiezingen in 2019.

Het is echter niet duidelijk hoelang Vervoort nog minister-president wil zijn. Hij is op dit moment 59 en zegt in het interview met RTL stilaan aan z'n pensioen te denken. "Ik denk niet dat ik onvervangbaar ben", aldus Vervoort.

Meest gelezen