Schaatsbaan in Halle is succes

De schaatsbaan op het stationsplein van Halle is een succes. Er kwamen al meer dan 13.000 mensen schaatsen.

De schaatsbaan is al sinds 14 december open, in het begin kwamen er vooral scholen. Nu, tijdens de kerstvakantie, zijn het vooral gezinnen met kinderen die komen schaatsen. De schaatsbaan ligt in een tent en is daarom beschermd tegen het weer. "Wij hebben een volledig gesloten tent waardoor we vrij zijn van wind en regen", zegt Frank Vannerom van de vzw Halle Events. "Ook de koude die in de tent zit kan er moeilijker uit."

Stormweer

Het was even bang afwachten wat de storm met de tent zou doen, maar de leveranciers stelden de stad Halle gerust. "Ze zeiden dat we geen gevaar liepen. We zijn preventief wel twee uur later geopend omdat het zo hard waaide. We dachten ook dat de mensen wat bang zouden zijn in de tent." 

Wie zelf nog wil gaan schaatsen: de schaatsbaan in Halle blijft nog open tot zondag 14 januari.

Meest gelezen