Mogelijk schietincident met wagen met Belgische nummerplaat nabij Dordrecht

Nabij Dordrecht, in de buurt van Rotterdam, heeft de politie een wagen met Belgische nummerplaat gestopt. Volgens getuigen werd er uit de auto geschoten. De vier inzittenden zijn opgepakt en de politie onderzoekt de zaak.  

Een ooggetuige liet aan de politie weten dat er op de snelweg A20 uit een auto met Belgisch kenteken werd geschoten. Een andere getuige zei dat hij een vuurwapen in de auto had gezien.  De politie ging achter de auto aan en dwong die op de A16 in de buurt van Dordrecht tot stilstand.

De agenten benaderden de wagen met  getrokken pistolen en namen de vier inzittenden meer voor verhoor.  De auto is in beslag genomen. De identiteit van de vier mannen wordt onderzocht. Het is ook nog niet duidelijk of er effectief is geschoten en of er een vuurwapen is gevonden. Tijdens de achtervolging is iets uit de auto gegooid. De politie vermoedt dat het om drugs of drugsresten gaat en is er naar op zoek.

De A16 werd korte tijd afgesloten wat tot files leidde, maar de weg is intussen opnieuw vrijgegeven.

Meest gelezen