Slechts een ontsnapping uit Belgische gevangenissen in 2017

Het voorbije jaar is er slechts een gedetineerde in geslaagd om uit een Belgische gevangenis te ontsnappen. Dat blijkt uit de gegevens van het Directoraat-Generaal Penitentiaire Inrichtingen.

Het voorbije jaar is er een geslaagde ontsnappingspoging ondernomen uit de gevangenis van Lantin. Mustapha Iken is op 26 februari met de hulp van drie gewapende medeplichtigen over de gevangenismuur geklommen met een ladder. Iken is nog steeds voortvluchtig.

Het lage aantal ontsnappingen volgt de trend van de cijfers van de voorbije jaren. In 2016 is er geen enkele geslaagde ontsnappingspoging ondernomen. Het jaar daarvoor is er een gedetineerde uit een gesloten penitentiaire inrichting ontsnapt.

Uit ons beeldarchief: op 26 februari 2017 vond een spectaculaire ontsnapping plaats in de gevangenis van Lantin.

Video player inladen...

Meest gelezen