"Nu moet mijn vriend zich natuurlijk blijven bewijzen"

In augustus 2017 raakte het internet plots in de ban van een foto van een jongeman die al zijn vaardigheden uit de kast leek te halen om toch maar zo’n mooi mogelijke foto van zijn vriendin te maken. Bengelend aan de zijkant van een boot werd de 24-jarige Gabriel Martinez Rivera tot "Beste vriendje op deze wereld" gebombardeerd. Het regende dan ook reacties op sociale media, vooral over het feit dat zijn vriendin, de 25-jarige Paola Penton Gonzalez zich gelukkig mocht prijzen met een vriend -die géén professionele fotograaf was- die dergelijke "stunts" wilde uithalen, enkel en alleen maar om de perfecte foto van haar te kunnen nemen. "Het begin van een hectische periode", aldus Gonzalez nu 6 maanden later op Buzzfeed News.

De bewuste foto werd genomen door een vriend van het koppel, afkomstig uit Puerto Rico, tijdens een vakantie op de Britse Maagdeneilanden:

De foto werd daarna massaal gedeeld en besproken op Twitter, met reacties als: 

Penton: "Wat daarna gebeurde, dat was te gek voor woorden. We werden overgevlogen naar de studio’s van MTV in New York City, waar ik een fotoshoot mocht doen. Zowel lokale als internationale nieuwsmedia belden me voor meer informatie. Een interview in een van de populairste tv-programma’s in Puerto Rico viel wel in het water, na de orkanen die daar gepasseerd waren."

"En ja, we zijn nog altijd samen. Het feit dat hij op het internet als "Beste vriendje in de wereld" omschreven werd, heeft onze relatie nog in positievere zin beïnvloed. Want nu moet hij die titel ook blijven waarmaken."

Meest gelezen