De Queen wordt nog een keer overgrootmoeder

Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk wordt nog een keer overgrootmoeder. Haar kleindochter Zara Tindall heeft aangekondigd dat ze zwanger is van haar tweede kind. Als alles goed gaat, wordt het voor de Queen haar 7e achterkleinkind.

Vijf achterkleinkinderen heeft Elizabeth II op dit moment, maar in de loop van 2018 moet de teller tot zeven oplopen. Eerder raakte al bekend dat haar kleinzoon prins William en zijn echtgenote Catherine hun derde kind verwachten, vandaag heeft haar kleindochter Zara Tindall aangekondigd dat ze zwanger is van haar tweede kind.

Zara Tindall (geboren Phillips) is de dochter van prinses Anne, de dochter van de Queen. In 2014 kregen zij en haar man Mike Tindall (zie foto onder) hun eerste kind Mia. Eind 2016 kondigden ze aan dat ze een tweede kind verwachtten, maar even later kreeg Zara een miskraam.

De nieuwe baby wordt komende zomer verwacht. Als alles volgens plan verloopt, zal Catherine al in april van haar derde kind bevallen. Daarnaast groeit de familie van Elizabeth II verder aan door het huwelijk van haar kleinzoon prins Harry met Meghan Markle. Dat vindt op 19 mei plaats.

Wie de stamboom met het talrijke nageslacht van de Queen wil bekijken, kan terecht op de website van de BBC.

Meest gelezen