Video player inladen...

Eén stuurt Robert zaterdag niet met moord naar bed, maar met "Finding Neverland"

Eén zendt zaterdagavond speciaal voor Robert Vantorre "Finding Neverland" uit in plaats van "Mission impossible: Rogue nation". Vantorre blikte gisteren in "Van algemeen nut" terug op zijn tirade uit 1973 waarin hij zei dat hij vond dat er “te veel moorden, te weinig amusement en te weinig gewone mensen” op tv waren. 

"Ik heb de hele dag hard gewerkt en wat krijg ik als dessert? Een moord. Elke zaterdagavond sturen ze ons met een moord naar bed", zei Vantorre in 1973. Dat zal deze zaterdag in ieder geval anders zijn, want in plaats van "Mission impossible: Rogue nation" (36 moorden) wordt de film over J.M. Barrie, de schrijver van "Peter Pan" uitgezonden met Johnny Depp en Kate Winslet in de hoofdrollen.  De aankondiging in het programma ontlokte Robert de bondige reactie: "Allee vooruit". 

Toch is Vantorre in Het Nieuwsblad na al die jaren nog steeds kritisch voor de openbare omroep. “Het is er niet op verbeterd. "Blokken", "Thuis", al die vaste programma's op hun vaste uur, dat steekt tegen. Een beetje meer afwisseling zou welkom zijn. "Het Journaal" en het weerbericht, dat zie ik wel nog graag. En dat hun films niet worden onderbroken door reclame, is ook mooi. Maar verder: pffff.”

Herbekijk hier de tirade van Robert

Video player inladen...

Gemiddeld hebben 1.056.902 Vlamingen, goed voor een marktaandeel van 40%, gisteren "Van algemeen nut" gezien.  De volledige eerste aflevering van "Van algemeen nut" kunt u herbekijken op VRTNU.

Meest gelezen