Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Filipijnse president Duterte aanvaardt ontslag zoon

De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft het ontslag van zijn oudste zoon aanvaard. Die kondigde op 25 december aan dat hij een stap zou terugzetten. Paolo Duterte wordt genoemd in een zaak rond drugssmokkel.

Vanaf vandaag is Paolo Duterte geen adjunct-burgemeester meer van de stad Davao, waar zijn zus Sara burgemeester is. Hij had zijn ontslag al op 25 december ingediend, vandaag heeft zijn vader het aanvaard.

Paolo Duterte kondigde aan dat hij een stap terugzette, wegens "ongelukkige gebeurtenissen" in zijn privéleven en imagoschade. Die ongelukkige gebeurtenissen zouden waarschijnlijk iets te maken hebben met zijn dochter Isabelle. Paolo en Isabelle maakten hevige ruzie op sociale media. De zoon van de president verklaart die problemen doordat hij op jonge leeftijd trouwde met zijn ex-vrouw, de moeder van Isabelle.

De imagoschade die Paolo Duterte opgelopen heeft, komt door een zaak over drugssmokkel. In september werd hij nog ondervraagd in de Senaat over zijn mogelijk lidmaatschap van een drugskartel. De adjunct-burgemeester ontkende alles, maar weigerde wel zijn rug te laten zien toen een senator vroeg of hij een tatoeage van een Chinees drugskartel had.

De vader van Paolo, president Rodrigo Duterte, staat bekend om zijn hevige strijd tegen drugs op de Filipijnen. Hij wil dat alle dealers "naar de gevangenis of naar de hel" gaan. De politie heeft al duizenden vermoedelijke drugsdealers doodgeschoten sinds het begin van het presidentschap van Duterte in juni 2016.

Meest gelezen