AP2012

HP roept computerbatterijen terug wegens brandgevaar

Het Amerikaanse technologiebedrijf HP roept de batterijen van bepaalde laptops wereldwijd preventief terug. De batterijen zijn vatbaar voor oververhitting, waardoor brand kan uitbreken en klanten brandwonden kunnen oplopen, luidt het in een mededeling. Klanten kunnen ze gratis omruilen.

Het gaat om lithium-ionbatterijen die tussen december 2015 en december 2017 geleverd werden bij de draagbare computers van de modellen HP Probook 64x (G2 en G3), HP ProBook 65x (G2 en G3), HP x360 310 G2, HP ENVY m6, HP Pavilion x360, HP 11 en HP ZBook (17 G3, 17 G4 en Studio G3).

Ook batterijen die in dezelfde periode als vervangstuk werden geleverd, moeten worden ingeruild.  

HP beklemtoont dat "de kwaliteit en veiligheid van alle HP producten hun hoogste prioriteit heeft" en dat de terugroepactie amper "0,1 procent van de HP systemen gaat die wereldwijd verkocht zijn in de laatste twee jaar".

Op de website van HP kan u controleren of uw batterij moet worden vervangen.

Meest gelezen