Laatste aquarium van Brussel sluit

In Koekelberg sluit dit weekend het laatste aquarium van Brussel. Het opende in 2005 zijn deuren maar gaat dicht omdat de uitbaters gezondheidsproblemen hebben en ze geen overnemer vinden.

Het aquarium ligt in de schaduw van de basiliek van Koekelberg en telt 48 aquaria met honderden vissen, zowel zoetwater- als zoutwater­vissen. Het aquarium trok de afgelopen jaren gemiddeld zo'n 22.000 bezoekers, 2017 was zelfs een topjaar met meer dan 24.000 geïnteresseerden.

De zoektocht naar een overnemer leverde niets op en daardoor moeten de vissen nu naar andere aquaria of dierentuinen verhuizen. Een deel gaat naar Sealife in Blankenberge, sommige vissen gaan naar Pairi Daiza, andere gaan dan weer naar dierentuinen of aquaria in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Mogelijk neemt ook de Plantentuin van Meise een deel van de collectie over.

Meest gelezen